Пеперудите отлетяха…

Пеперудите, които бяха пуснати в парламента, отлетяха. Това съобщи зоологът от природонаучния музей Боян Петров по Дарик.
Пеперудите ще бъдат пуснати в специална палатка и всеки ще може да ги пипне и да се снима с тях.
“Депутат от “Атака” се сетил, че музеят се намира съвсем близо до парламента. Обадил се и потърсил специалист по пеперуди. Колегата веднага се явил в парламента с екипировка за улавяне на пеперуди. Успял да хване около 20 пеперуди, прибрал ги и ги отнесъл в музея“, разказа зоологът.
Бян Петров обясни, че тропическите пеперуди живеят около 10-15 дни. Но специалистите очакват, че те ще оцелеят около седмица, защото не се знае кога са излюпени.
“Въпреки че народните омразници не ги харесаха, всеки от обикновените граждани ще може да им се порадва, като дойде на 8 март в Природонаучния музей в столицата. В специална палатка, която ще направим, те ще бъдат пуснати. Всеки ще може да ги пипне, да си направи снимка. Тези пеперуди не са защитени, те са легално в България.
Те също така са ефектен подарък – мъж може да подари на жена си или на приятелката си излюпваща се
или току-що излюпена пеперуда, защото са големи и ефектни, просто правят впечатление. Каца, пълзи по теб. Снимките, които се правят с голяма пеперуда в ръка, са много ефектни“, добави Боян Петров.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.