Протест срещу Росен Плевнелиев

Десетки излязоха на протест срещу Росен Плевнелиев на “Дондуков”2 и издигнаха плакати с надпис”Електронен импичмънт”, “Това не е моят президент!” и “Плевнелиев върховен разединител”.

“Беден народ – богат Росен” бе друга народна мъдрост, издигната като лозунг от протестиращите.
Демонстрантите са недоволни от Росен Плевнелиев, с който отново не е уважил институциите с указа си за назначаването на ЦИК.

Хората обявиха, че президентът не познава законите и разединява нацията и поискаха да излезе в „отпуск” до края на мандата, предаде Бгнес.

На някои от плакатите имаше и колажи, на които лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов води президента Росен Плевнелиев като куче на каишка.
На други бе изобразен като лъв, който скача в обрача, държан в ръцете на Бойко Борисов. Хората развяваха знамена и скандираха „Оставка!”
Те призоваха президента да спре да обслужва интересите на олигархични кръгове и да разединява нацията.
Гневът на хората е провокиран от погазването на Конституцията от страна на президента, след като той даде с една бройка повече на ГЕРБ в ЦИК,
зад гърба на парламента, с което наруши процентното съотношение на парламентарно представените ПГ и ощети с един член на комисията ДПС. Управляващите го призоваха да пренапише указа си, като срещу това обещаха да излъчат зам.-председател в ЦИК на ГЕРБ.
Президентът пак отказа на инат, като даде да се разбере, че няма намерение да вади калкулатора.
Заради това пък лидерите на ДПС и ГЕРБ седнаха на кафе и утре ще се срещнат при Плевнелиев преди КСНС, за да договарят мира в ЦИК, взривен от президента.

1 Comment

  1. БОЖЕ КАКЪВ ОТВРАТИТЕЛЕН ДЕБИЛ.ПРОТИВЕН ПРОСТАК.КОЯ Е ТАЯ ДЕТО “СПИ” С ТОЯ УРОД ТА И ДЕЦА РАЖДА ОТ НЕГО..

Leave a Reply

Your email address will not be published.