Орлов мост е блокиран

Протестиращите в столицата блокираха движението на Орлов мост. Спряно е движението по бул. "Цариградско шосе". В района има полиция. Полицията своевременно пренасочи движението и в блокадата няма блокирани автомобили и автобуси. Участниците в протеста в София са много, трудно е да се прецени бройката им. Част от тях в момента се намират на бул. "Васил Левски", други са по бул. "Цар Освободител". Звучат възрожденска музика и патриотични песни.

Палатков лагер ще се организира утре в 11.00 часа пред Президентството. Това обявиха на Орлов мост участници в днешния национален протест. Палатковият лагер ще остане до изпълнение на трите искания на протестна група „Орлов мост”. Исканията са за свикване на референдум за Велико народно събрание, промяна в изборния кодекс като гражданите да могат да участват в избори със свои представители и – мораториум върху изпълнителните дела на банките, заявиха участници в протеста.
На 9 март от 13.00 часа в зала „Арена Армеец” ще се проведе национална протестна конференция. На нея са поканени да присъстват представители на 25-те града в Европа, които подкрепиха днешния национален протест.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.