Варненци изписаха с телата си БЪЛГАРИЯ

Хиляди варненци въстанаха в деня на националния ни празник, предаде Дарик радио. Ето и протестът по часове.

10:50 ч. Хиляди варненци се събраха в градинката до общината, за да се включат в 22-тия пореден протест във Варна. По музикална уредба прозвучаха патриотични песни. Участниците развяха множество трибагреници и издигнаха плакати: „Ние ви избрахме, ние ще ви свалим”. „Некадърниците вън от общината. „Да сложим край на циркаджийските номера на кмета.

10:54 ч. Прозвуча песента от филма „На всеки километър”, която беше освиркана и незабавно спряна. Част от множеството се насочи към Катедралата, за да се включи в импровизиран флашмоб.

11:00 ч. Едното платно на бул. „Мария Луиза” е блокирано от протестиращи. Очаква се шествието да тръгне след 11:30 часа.

11:07 ч. На импровизираната трибуна е издигнат плакат-карикатура на Кирил Йорданов и Янко Станев, които държат табела „Варна е най-добрият град за крадене в България”. Вижда се и плакат с текст „Кметът на Солун е в затвора”.

11:10 ч. Участници в демонстрацията съобщиха, че тази сутрин ГЕРБ официално са оттеглили подкрепата си за Кирил Йорданов. Това беше посрещнато едновременно с аплодисменти и с освирквания.

11:12 ч. Около 30 мотоциклетисти се присъединиха към протестиращите.

11:15 ч. Шествието се отправи към паметника на Васил Левски на сп. "Явор" в кв. "Левски". Движението по бул. "Осми Приморски полк" е блокирано.

11:20 ч. Колоната е дълга около 700-800 метра в двете платна. "Воини или роби – сами си избираме", гласи един от плакатите.

11:25 ч. Протестиращи изписаха с телата си БЪЛГАРИЯ. Снимката на спонтанния флашмоб е от БТВ.


11:03 ч. За пореден път бяха отправени призиви за даряване на кръв за самозапалилия се пред общината Пламен Горанов.

Следете протеста по часове на страницата на Дарик радио.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.