Октай Енимехмедов остава в ареста, реши Апелативният съд

Апелативният съд в София остави с мярка за неотклонение „задържане под стража” Октай Енимехмедов, който на 19 януари се опита да стреля с газов пистолет в главата на Ахмед Доган по време на националната конференция на ДПС в столичния НДК.

Магистратите прецениха, че повдигнатите обвинения и опасността Енимехмедов да се укрие не позволяват да се уважи искането му да се измени в по-лека наложената му мярка за неотклонение. Според съда обвиняемият несъмнено е планирал действията си, а целта му е била да убие тогавашният председател на ДПС Ахмед Доган. Припомнено бе, че Енимехмедов се е опитал три пъти да произведе изстрели с газов пистолет към главата на Доган, а деянието е извършено предумишлено и е останало недовършено по независещи от стрелеца причини.

Както вече информирахме, на 3 юни Октай Енимехмедов поиска от Софийски градски съд да измени мярката му за неотклонение в по-лека, но искането не беше уважено от съда. Днес Енимехмедов проговори пред съдебните репортери.

Има политически натиск върху цялата държава от БСП и ДПС, заяви Октай Енимехмедов пред журналистите. По думите му, той отдавна иска да кажа това, но няма кой да го чуе, а фсъдът не му позволява. Попитан дали съжалява за извършеното Енимехмедов обясни, че не съжалява за действията си.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.