Мистериозен посредник „продал“ половината острови в Егейско море

Алесандро Прото изглежда не е от хората, които лесно се предават. За него се твърди, че е мистериозният посредник, „продал“ половината Егейско море на знаменитости. Доказателство за това е всичко, което е направил, и всичко, което е изприказвал за последните десет дни, пише в. „Етнос“.

Първо той „продал“ о-в Стронгило, едно островче от Додеканезите (група от 12 острова), на Джони Деп, а в същото време ни информира, че семейната двойка Брад Бит и Анджелина Джоли обмисляли да закупят едно малко „райско кътче“ на о-в Ехинадес в Йонийско море. Става дума за о-в Геа.

След това Алесандро Прото каза, че съвместно с милиардера Уорън Бъфет „купил“ остров Св. Тома в залива на Егина.

„Новините“ се завъртяха от международните медии в Гърция, но след това предизвикаха хаос, а опроверженията за сделките заваляха като из ведро. Американският инвеститор Уорън Бъфет дори спомена, че покупката на гръцкия остров била „пълна измислица“, макар че самият Прото и компанията „Прото Груп“ да уверяваха, че златната сделка е сключена.

В потвърждение на тази сделка имейл бе изпратен и в редакцията на в. „Етнос“, в който се казваше, че „островът е купен“ и че „те разполагат с необходимите документи за това“.

И докато Уорън Бъфет публично продължаваше да се пита кой е Алесандро Прото и къде се намира о-в Св. Тома, който той бил „купил“, компанията „Прото“ чрез Федерика Сала, помощничка на италианския посредник, уточни, че „бил порявен интерес да бъде предложен остров за продажба на Бъфет“. Същата компания дори цитира латинска поговорка, казвана често от Бъфет, че „когато настъпи отливът, се вижда кой плува гол“, за да поясни, че „в конкретния случай Прото е облечен и рано или късно той продаде гръцки остров на Бъфет“.

Продължението на сагата е още по-налудничаво, тъй като компанията отново промени мнението си, като разкри, че си е направила експеримент, за да провери реакциите, обявявайки, че сега чуждите инвеститори щели да се възползват от шансовете и да започнат отново да наливат пари в Гърция. Самият Алесандро Прото, чрез сътрудничката си Сала повтори, че неговата инициатива е била подета, за да станело известно, че имало инвеститори, които се интересували от бизнес в Гърция.

От своя страна Сала каза, че компанията за недвижими имоти разполагала с известни клиенти, след които били Брад Пит и Анджелина Джоли, Мадона, Джони Деп, Кристиано Роналдо, Лионел Меси, Риана, Дженифър Лопес и Джордж Клуни. Последният даже послужил като повод, за да може Прото да се проуче, тъй като бе съобщено, че той продал вилата си на езерото Комо в Италия. Пуснат бе също и слухът, че Прото е купил за сметка на Том Круз вила в Малта на стойност 100 млн. евро.Слухът бе опроверган от малтийски посредници, които казаха, че „на острова няма къща с такава стойност“.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.