Миков: Притеснителното около ДОСТ е подкрепата на Анкара

Притеснителното около новата партия ДОСТ на Лютви Местан са именно информациите за подкрепа от страна на турската държава. България е поле на едно значително активизирано присъствие на Турция. Очевидно става въпрос за една политика, която днешната турска държава провежда към съседите. Това коментира в студиото на bTv лидерът на БСП Михаил Миков. Той отбеляза, че сред управляващите „има страх” да разровят чрез парламентарна комисия информацията от службите за евентуална намеса на Русия и Турция в българската вътрешна политика. Миков коментира, че двете страни са били събрани „малко изкуствено” заради конфликта помежду им, но „ако има някакви проблеми, те са с Турция”.

Миков коментира и спрените от премиера Борисов обществени поръчки за стотици милиони. Според него това е ясен сигнал, че в България няма върховенство на закона, защото един човек решава какво ще „пусне” и какво ще „спре”. Той даде пример с почистването на Летище София, където поръчката датира от първия кабинет на ГЕРБ, спряна е по времето на Пламен Орешарски, съдът я е пуснал отново и по времето на „Борисов 2” премиерът обявява, че е прекратена. Според председателя на левицата, зад цялата процедура е името на бизнесмена Александър Сталийски.

Михаил Миков отбеляза, че ако фирмите със спрени поръчки не заведат дела, то става въпрос за явна договорка. Ако пък се стигне до съд, въпросът ще бъде колко милиона ще струва на българските данъкоплатци съмнението на премиера, че парите отиват в олигарси.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.