Адмирал Манушев: Не е необходим регистър на младежи за военна служба

Не е необходимо за се създава регистър на българските граждани на възраст от 18 до 32 години за нуждите на Министерство на отбраната, защото това няма да има никакъв практически резултат. Това заяви в сутрешния блок на радио „Фокус“ депутатът от ГЕРБ адмирал Пламен Манушев, член на Парламентарната комисия по отбрана. Той обаче е категоричен, че армията трябва да се включи в охраната на границата, тъй като мигрантската криза е много сериозна и това налага да се използва потенциала на българската армия.

„В съществуващата бежанска криза и мигрантска, всички държави разбират и не вярвам нито Гърция, нито Турция, да си помислят, че изпращаме войска там, за да ги заплашваме”, заяви адм. Манушев. Той коментира и дискутираната в последната седмица тема за това дали войниците на границата ще носят личното си оръжие или ще патрулират невъоръжени заедно с граничните полицаи.гранична-полиция-2

„Някой казал, че армията ще отиде без оръжие, защото такова решение е взето от парламента. Няма нищо такова. На мен ми се струва, че тази заблуда дойде от самата методика за спиране на масово навлизане на бежанци. На КПП-тата има такива процедури и там сигурно няма да имат оръжия, но тези зад тях ще имат, вероятно ще има и техника“, коментира Пламен Манушев.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.