Кобинетът заседава днес за изборите

Служебният премиер Огнян Герджиков ще събере министрите си на първото им заседание днес .

Дневният ред на заседанието е само от три точки. Първата е за промяна на устройствения правилник на Министерския съвет, а втората – за определяне на представителите на правителството в Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Третото решение ще е за подготовката и провеждането на предсрочни избори през март,  Правителството ще трябва да реши какво ще прави в  казуса с машинното гласуване, което по закон трябва да е възможно във всяка секция, но няма нито време, нито средства за купуване на машини за всички над 12 400 секции.

В петък Централната избирателна комисия (ЦИК) реши, че “на изборите за народни представители на 26 март 2017 г. машинно гласуване се произвежда в 500 избирателни секции” в цялата страна.

От “Нова република” вече подадоха жалба срещу решението във Върховния административен съд. Според основателите на “надпартийната платформа” Трайчо Трайков, Радан Кънев, Петър Славов и Мартин Димитров ЦИК си е позволила да пренапише Изборния кодекс и така застрашава провеждането на честни избори за ново Народно събрание.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.