Фейсбук и Туитър призоваха: Време е да се разгневим!

Връщането на Делян Пеевски като депутат създаде събитие в социалната мрежа "Фейсбук"  със заглавие "#ДАНСwithme: Пеевски се връща в парламента! Време е да се РАЗГНЕВИМ!".  Реакции има и в "Туитър". Така в социалните мрежи започна недоволството срещу избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС през юни тази година, след което то премина в антиправителствени демонстрации, които продължават и досега.

Разгневете се! На площада срещу ДС-гангрената!, призовават протестиращи.

Организаторите на протеста във "Фейсбук" пишат: "ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ остава депутат в 42-то НС, без публикувани мотиви и разпределение на гласовете на съдиите в КС. Как ще реагираме? Или ще си затворим отново очите за поредната пагубна грешка на това нагло правителство? Нека им покажем, че няма да оставим това произволие да продължава… Всеки ден до #оставка ! ВРЕМЕ Е ДА СЕ РАЗГНЕВИМ! Нека в работните за парламента дни (сряда, четвъртък и особено в петък) сутринта от 8:00 се съберем и покажем позицията си на активни и будни граждани! Време е *Да дОкажеМ, че сме истински АкТИвно* гражданско общество. Нека го посрещнем подобаващо с добре дошъл! :)."

От "Протестна мрежа" са категорични: "Това е капитулация пред мафията"

"Разгневете се – мафията не иска да отстъпи. Днес Конституционният съд остави Делян Пеевски депутат. Това е капитулация пред мафията", пише в съобщение на "Протестна мрежа", в която участват хора, които координират недоволството срещу кабинета на Пламен Орешарски.

Според тях свободните граждани трябва да излязат и да се защитят от произвола. "Над 100 дни сме на улицата, защото искаме скъсване с модела "Пеевски". Модел, поставил в тежък захват политическата система, медиите, правосъдието, националната сигурност, икономиката, банковия сектор, от високо организирани мрежи за преразпределение на публичен ресурс и влияние", посочват от организацията и добавят, че над 100 дни отстояваме своето изконно искане за равенството пред закона и справедливост, която да изхвърли зад борда кастата на недосегаемите – на тези, които никога не падат от власт.

В съобщението пише още, че те застават очи в очи с недосегаемите, които изпразват институциите от демократичен смисъл. "Моделът "Пеевски" трябва да бъде демонтиран. Излезте на площад "Независимост", днес от 19:00 часа, да покажем гнева си и да извикаме "Мафията вън!" и "Оставка!", призовават от "Протестна мрежа".

За всички, които забравиха къде живеят. Мафията в България вече има пряко влияние върху прилагането на Конституцията. #ДАНСwithme #Оставка, призова реформаторът Радан Кънев.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.