ДСБ: Бойкотът на референдума е “ДА” за АЕЦ “Белене”

Има две големи лъжи, свързани с референдума. Лъжата, че бойкот е добра позиция за хората, които са срещу строежа на АЕЦ „Белене”, и лъжата на БСП, че нова централа ще доведе до икономическа модернизация и просперитет на държавата. Това заяви днес зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев на пресконференция след редовното седмично заседание на ръководството на партията. Кънев коментира, че лъжата за бойкота пуска корени сред хора, които са противници на строежа на нова ядрена централа; тя е насочена към десни избиратели, към хора с модерно мислене, към хора, загрижени за околната среда. В тази връзка Кънев посочи, че иска да се обърна към всички тях и да им каже, че който участва в бойкот, който е против нова централа, но не участва в гласуването, дава сопата в ръцете на БСП и енергийната мафия. Според Радан Кънев левицата не цели валиден референдум, защото е наясно, че това е непостижимо с техните сили. „Тяхната цел е ние – противниците на нова централа да не гласуваме, да има един формален резултат на мощно „ДА”, посочи Кънев. Този резултат, според него, ще бъде като бухалка в ръцете на БСП чак до изборите, тъй като социалистите ще твърдят, че това е реалното обществено мнение.

Димитър Бъчваров, член на политическото ръководство на ДСБ изложи аргументите си защо АЕЦ "Белене” няма да е икономически печеливша.

АЕЦ "Белене" няма да донесе на държавата 200 млрд. евро, каквото е становището на Румен Овчаров и БСП, абсурдно е да бъде постигнат икономически ефект 35:1, каза Бъчваров. В тази връзка той припомни, че в скорошен бюлетин на МВР относно телефонните измамници е било написано:”Аако някой ви предлага бизнес и бърза сделка с печалба 10:1, обадете се в полицията". Бъчваров е на мнение, че кампанията "за" строителството на спорната ядрена централа има няколко близки с финансовите измамници черти, едната от които е, че и двете се осланят на обществените страхове.

Проектът за нова АЕЦ обслужва енергийната мафия – фирмите около руското, бившото съветско присъствие в България, част от които са открито свързани с БСП, убедени са в ДСБ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.