Борисов обяви, че ГЕРБ е стожер на стабилността

След като в сряда от ГЕРБ съобщиха, че няма да подкрепят правителство на Патриотичния фронт или на Реформаторския блок в рамките на този парламент Бойко Борисов заяви, че партията ще остане стожер на стабилността. Той заяви това по време на конкурса ”Мистър и Мисис Икономика 2016”, съобщи БНР.

По повод искането на ПФ за повишение на минималната пенсия премиерът в оставка заяви: Надали има някой, който да не иска пенсиите да се вдигат колкото може повече. И аз съм “за”! И неслучайно за всеки празник ние даваме по над 50 млн. лева. Но това го правим, когато видим сметката и че има устойчив процес. И ако сега не взимаме това решение, или казваме: Нека да сме сигурни, че през 2017-а ще има тази устойчивост, разбира се! Не 300, 600 да стане. Всеки го иска.

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви вчера в Народното събрание, че партията му няма да подкрепи избирането на правителство с мандата на Патриотичния фронт след като Борисов каза, че ще ги подкрепят.

Причината ГЕРБ да обърне позицията си за разногласията по приемането на бюджета за 2017 г. Цветанов посочи като конкретни причини за промяната в позицията поведението на Патриотичния фронт, предложението им за минимална пенсия от 300 лева и отказа им да подкрепят внесените от правителството текстове.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.