Борисов обвини Доган, че е поръчал да го убият

Парламентът прие оставката на правителството на Бойко Борисов. Оставката беше гласувана в присъствието на премиера и министрите. В пленарна зала гласуваха 215 народни представители, за – 209, против – 5, 1 се въздържа. В емоционално слово, минути след като парламентът на практика единодушно гласува оставката на правителството, Бойко Борисов обяви, че преди години лично Ахмед Доган е поръчал Борисов да бъде убит.

В началото на обръщението си Бойко Борисов благодари на народните представители, че са приели оставката на правителството и изрази надежда, че така всякакви спекулации ще приключат.

След малко ще изляза да кажа и на хората отвън: Ние сме били винаги хора на река. И всеки който дойде отнякъде и говори че ни подкрепя, ще го приемем за провокатор, каза подалият оставка премиер

След което се обърна лично към депутата от ДПС Христо Бисеров, който половин час по-рано предрече, че след време Борисов и Цветанов ще са на подсъдимата скамейка като едни „братя Галеви от ГЕРБ”.

Моля в дните, които остават на парламента да направите една комисия, да извикате директора на разузнаването, да видите какъв материал е постъпил официално от партньорска разузнавателна централа, в който съобщават, че се подготвя атентат срещу мен. Борисов допълни, че в този документ се казва, че заради това, че е накърнил много сериозни интереси на международната престъпност, се подготвя атентат и поръчител е Ахмед Доган.

Моля, г-н Местан, уважавам ви, направете комисия идете и проверете. Това беше по време на вашето управление, допълни Борисов.

На реплики от залата, че е станал много страшен, Борисов отвърна:Аз не съм страшен, страшни са тези, които ме поръчвате. И за мене действително бе заплаха това…

След което излезе при митингуващите в негова подкрепа пред сградата на парламента.

Искам да ви благодаря за подкрепата, благодаря на тези, които са дошли с машините и животните, каза Бойко Борисов пред протестиращите пред парламента. – Всеки, който ме обича и уважава, от тук се прибира вкъщи, призова премиерът в оставка. Той призова да няма провокации.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.