Богомил Манчев не бил разпитван, не ще да плати 1млн. гаранция

Не съм разпитван нито днес, нито при обискирането на офисите ми, заяви днес на пресконференция собственикът на Риск инженеринг Богомил Манчев. Според него му е бил зададен един-единствен въпрос – дали му е верен единният граждански номер. Освен това стана ясно, че един от най-богатите българи няма намерение да плати поисканата от прокуратурата парична гаранция от 1млн. лева и смята да я обжалва.

„Обжалването ще е на две основания. Първото е, че няма никакви обстоятелства, които да налагат необходимостта от предявяването на обвинение, а второто – че никога досега не се е налагала парична гаранция в толкова голям размер”, обясни адвокат Менко Менков, който е нает да защитава Манчев. Името на защитника напоследък нашумя, тъй като бе избран и от експремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов.

Адвокатът каза, че не познава прокурорът Емил Петров, подписал обвинението. Според Менков дори и следователката по делото не познава прокурора. Менков определи обвиненията към клиента му като "абсурдни".

„Кое е това неустановено място и коя е тази неустановена дата, на които господин Манчев заедно с господин Събин Събинов чрез даване на съвети са дали възможност и умишлено са улеснили директора на НЕК да извърши присвояване в чужда полза? Тъй като такова нещо не се е случило, деянието в което е обвинен господин Манчев не съществува в правния мир и не се е случило никога, очевидно е, че те са приели, че за тях този въпрос няма да бъде изследван, не се нуждае от изследване и са готови да повдигнат такова обвинение. Сами разбирате, че е абсурдно обвинение за престъпление, в което обвиненият в извършването на което не знае кога и къде го е извършил", каза Менков, цитиран от Дарик.

Манчев бе категоричен, че със сигурност ще загубим арбитражното дело за „Белене", въпросът е с колко да намалим сумата, която трябва да платим. Като консултант той на няколко пъти заяви, че си е свършил работата много добре.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.