ПРопагандатори на правителството, навън е 21 век!

  За мен е направо удивително, на моменти шокиращо – какъв език се използва от най-радикалните защитници на правителството!

  Този език ми напомня за отминали и невъзвращаеми времена – език на омраза, на насъскване срещу злодеи, разбойници, соросоиди, платени мекерета и внедрени отвън тук разсипвачи на България.

  Това е език на насаждане на страхове, на апокалиптични сценарии, на болшевишка надъханост, на ненавист към гадния Запад, на щампи и фрази, представляващи порочна смес от времената на насилствената ТКЗС-колективизация и на късносоциалистическата пропаганда и агитация (когато се свикваха „открити партийни събрания” за спонтанно осъждане на един български поет)…

  Чета статии, анализи, изказвания, интервюта, дори на несъмнено начетени и даже отлично образовани хора и не мога да повярвам на очите си. Защото за тях като че ли времето е спряло!

  Независимо от позициите –

  а аз приемам, че всеки има право на позиция и не това ме смущава, защото, слава Богу, не страдам от комплекса, че който не мисли като мен задължително не е прав! –

  изпитвам усещането за печален опит, за безумен опит, за закъснял и в дългосрочен план и обречен опит – за словесен, идеологизиран, антиевропейски, антиамерикански, антиценностен (по отношение на ценностите, нормите, стандартите и принципите на пазарната демокрация) реванш. Едно отчаяно и с почти стигащо до транс повтаряне на заклинания, на които отдавна им е изтекло времето и които издигат в светъл пример за подражание и в безумни мъченици на Прехода социопатите, несвободните и страхуващите се от свободата, вечно вайкащите се, пасивните мрънкачи, пламенно недоволстващите от собствените си слабости комплексари, психологическите аутсайдери, кресливо разтревожените за родината лентяи и провалили се празнодумци, житейски безпомощните словесни храбреци-патриотари и проч. самоизживяващи се за жертви, като оправдават всичките им социални несполуки ЕДИНСТВЕНО И САМО с лошото влияние на гнилия капитализъм, брадатите седесари, жидомасоните, международното положение, гришата и кишата (но не забелязват, че 90% от супербогатите "експлоататори" в България са все кръвно, партийно, служебно или спецслужбено свързани с върхушката на БКП и на ДС, та даже собственият им партиен лидер е отроче по бащина линия до девето коляно на тази върхушка)….

  Изглежда другояче ръководството на БСП не може да мобилизира членовете и поддръжниците си, освен с архаичен, вълкочервенковски, постсталинистки, раннохрушчовски, ретрограден, реакционен, теснячески, плашещ, посочващ враговете (все в посока на Запад) и вещаещ злини за България език!

 

  ▪ Нима не може да се отстояват принципи и виждания с използване на съвременен, модерен, европейски език?

  ▪ Нима все така болшевишки силата на аргументите ще се подменя с аргументите на силата?

  ▪ Нима няма как в спора с опонентите да се избягват миришещи на исторически мухъл и разминаващи се с реалността клишета?

  ▪ Нима изобщо някой в България има полза

  – от поощряването на страхови, травматични и нервно-паралитични, апатийни, анемни и аномни стереотипи;

  – от експлоатирането на примитивни представи за действителността;

  – от паразитирането върху простовати, черно-бяли, плоскомозъчни, на ниво селска кръчма обяснения на случващото се;

  – от насъскването срещу мислещите и действащите различно?

 

  Би било добре, би било полезно за България ако крепителите на правителството погледнат навън – навън, през прозореца на времето, през оптиката на европейската реалност, през призмата на съвременните алтернативи и обяснителни механизми и отвъд користните свои лични, частни, корпоративни и партийни интерсчета!

  Навън е 21 век!

  Крепителите на правителството трябва да се върнат обратно в 21 век; да си дойдат в 21 век от мухлясалото и плесенясало минало на собствените си алчности и комплекси; да се върнат в 21 век мисловно, ментално, интелектуално и в това число и словесно.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.