Още един депутат напуска ГЕРБ, Бареков ще връща народната република

Още един депутат напуска групата на ГЕРБ във вторник. Това заяви лидерът на ББЦ Николай Бареков, който присъства на традиционния събор на столичния квартал Челопечене. От пресцентъра на Бареков  предадоха, че лидерът на ББЦ е обещал мащабно европейско разследване на монополите в България. “Като евроепутат ще инициирам в ЕП тотална проверка на ЕРП-тата, “Овъргаз” и “Лукойл”, обяви Бареков. “Моноплът у нас няма цвят. При горивата той е руски, в търговските вериги – европейски, а в медиите е мешана скара. У нас има две телевизии, които канят всякакви представители на мафията и ще отговарят пред ЕП за това”, обясни лидерът на ББЦ. Политикът е дал пример с две от телевизиите у нас, които се водят собственост на западни инвеститори, а в същото време в тях се канят представители на мафията, но хора като Николай Бареков и Росен Петров – не.

По думите му това е един абсурд, за който ще се отговаря пред Европейския парламент. В разследването ще бъде включена и жената на Станишев Моника – за кражба на пари от еврофондове. Сергей Станишев ще трябва да си подаде оставката, защото какъв лидер на ПЕС ще е човек, разследван за злоупотреби, заяви още Бареков и добави, че именно така ще се стигне до предсрочни избори.

Бареков смята, че партиите вече са един подпален дом, който гори от всички страни, а те продължават да стоят вътре. И отново обеща  през октомври предсрочни избори. Бареков обясни,че  е не е влязъл в политиката, за да се продаде на ДПС, а за да помогне на народа.  Той припомни и че хората са поискали един млад лидер, който да ги поведе и да промени мисленето на политиците, които приемат политиката и властта като една софра.

За поискания от Волен Сидеров дебат за Украйна, лидерът на ББЦ каза, че Волен прави тези циркове от немай къде. „Той направи всичко за да спре ГЕРБ и трябваше да забие финалния пирон в ковчега на политическия труп на г-н Борисов. Остана без структури и за него е важно да влезе в ЕП. Волен приключи в момента, когато се прегърна с Местан и ДПС. Нашата формация няма тема за разговор с ДПС, защото те развратиха българската политика“,  заяви Бареков.

Кампанията за нас приключи, ние няма какво ново да казваме на хората. Шансовете са на наша страна, шансовете за българския народ. Това, което предстои е един празник, ще се събираме с хората да си говорим позитивни неща. На 25 май отиваме като на празник, каза още лидерът на ББЦ, подчертавайки че нямат никакви притеснения, че ще влязат в Европарламента. Той не изключи и да победят старите партии.

“Една от следващите ни инициативи в Народното събрание, която ще предприемем е да върнем старото име на България – Народна република България. Едно от най-големите престъпления на старите седесари в лицето на Иван Костов и на новите червени в лицето на Луканов беше точно това, че махнаха думата “народ” това показва и замисълът народът да бъде в опозиция и да управлява мафията”. Това каза Бареков по време на среща със симпатизанти на партията в ромския квартал “Факултета”, става ясно от информация в блога на Бареков. Той беше там заедно с главния секретар на формацията Стефан Кенов и местният координатор на партията Борис Георгиев. “Какво странно има в думата “народна”, попита още лидерът на “България без цензура” и уточни, че се надява заедно с други български политици да внесат такова искане да се върне старото име на страната ни, за да се знае, че властта произтича от народа и за народа.

Ние сме партия на работническата класа обяви още лидерът на ББЦ пред жителите на “Факултета”. В квартала видях много магазинчета на дребни собственици, хората се опитват да оцеляват, коментира още той и добави, “обещавам на тези хора работа и работни заплати, а “България без цензура” няма да бъде партия на безработицата, а на работническата класа”.

Координаторът на партията във “Факултета” Борис Георгиев заведе лидера на ББЦ и другите представители на партията в малка зала по бокс, която поддържа със собствени средства от три години. Тя е направена в бивш трафопост, а Георгиев обясни, че в квартала има 50 000 жители, но няма нито едно спортно съоръжение, където да може да се тренира. В същото време местното читалище не се ползва за нищо, а бивш кмет от СДС на “Красна поляна” прибира субсидията.

 

11 Comments

  1. Когато човек е идиот – това е задълго.Ако е Дудук-това е завинаги!
    Народна република е тафтология.В превод от латински,”рес публис” означава “власт на народа”.Така ще имаме “Нардона Народна Власт България “.Ако за комунистите можеше да се намери обяснение за глупавото име на държавата България,с това че тогава на власт бяха поставени калпаци и каскети,които нямаха понятие от това какво приказват,за един журналист в 21 век па макар и бил той като Бареков няма обяснение.Освен със също такава простотия.

  2. Барек, точката за Станишев и ПЕС можеш да я пропуснеш. На няколко места четох, че се канят да се оттърват от него, след изборите.

  3. Време е ГЕРБ да изчезнат от политическата сцена и България да се прочисти от това заразно зло?

  4. Бареков добре се движи. Наблюдавам го от месеци, въпреки скептицизма ми, започва да ми харесва.

  5. ББЦ събира екип от млади професионалисти и борбени хора, в комбинация с добър диалог с обществото могат да се постигнат изключителни резултати.

  6. Разпадът в ГЕРБ продължава. Неразбирателството преди избори не говори нищо добро за това.

Leave a Reply

Your email address will not be published.