АЕЖ-България пусна нова онлайн платформа

Застрашават ли идеите за промени в наказателния кодекс свободата на информация и каква беше ролята на медиите в банковата криза отпреди месец? Това са част от темите, които може да откриете в анализи и радио дискусии на новата платформа за журналисти на Асоциацията на европейските журналисти-България (АЕЖ).

Платфoрмата http://www.aej-bulgaria.org/ е създадена в рамките на проекта „Медиатор“* и предлага информация за разнообразни възможности за професионално развитие в областта на журналистиката – грантове, стипендии, международни семинари.

Важна част от проекта са и предстоящите видео обучения по теми като отразяване на конфликти, работа с евроинституции и бази данни. Извън онлайн дейностите, предстоят и серия от срещи и дискусии „на живо“ в подкрепа на независимата журналистика и етиката в медиите в страната.

„Крайната цел на проекта „Медиатор“ е да създаде условия за качествена и независима журналистика, както и да обедини професионалната общност, така че решенията на проблемите в медиите да идват от самите журналисти. Затова и се надяваме на обратна връзка от журналистите за това кои са темите, които според тях са важни за дискусии и анализи“, заяви Кристина Христова, председател на АЕЖ-България.

Проектът се изпълнява с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България” и медийното сътрудничество на dnevnik.bg, offnews.bg, clubz.bg и mediapool.bg.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.