България няма да гони руски дипломати

България няма да гони руски дипломати, съобщиха от МВнР по повод публикациите в чужди медии, че България ще е една от европейските страни, които ще подкрепят Великобритания и ще изгони руски дипломати  на територията си.

Информацията беше разпространена от медии като американската телевизия “Си Ен Ен” и британските вестници “Таймс” и “Гардиън”. Според нея България ще бъде солидарна с Великобритания, на чиято територия беше отровен бившият руски шпионин Сергей Скрипал. Обединеното кралство обвини директно Русия за случая и изгони 23 дипломати на страната.

Вчера имаше среща на високо равнище на 28-те лидери на ЕС, на която те се съгласиха с позицията на Великобритания, че е “много вероятно Русия да е отговорна” за нападението с нервнопаралитично вещество срещу Скрипал и дъщеря му. Очаква се в началото на следващата седмица редица европейски страни също да изгонят руските дипломати на територията им.

Председателят на парламентарната група на управляващата партия ГЕРБ Цветан Цветанов добави, че на този етап България няма да се присъедини към другите членки на ЕС, които ще гонят руски дипломати. Той поясни, че когато има нарушаване на националната сигурност се предприемат подобни действия.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.