Протести в София и пред сарая на Доган

Предложението на Бойко Борисов за свикване на ВНС и нова конституция не срещна подкрепа в протестиращите, които го нарекоха печелена на време и пак поискаха оставката на премиера и на главния прокурор.

Антиправителствените протести продължават и днес. Остават блокадите на протестиращите в столицата на три места.

Затворени за движение са районът между Министерския съвет и президентството и кръстовищата на Орлов мост и при ректората на Софийския университет, съобщава БНР.

Ситуацията на трите възлови кръстовища в момента е спокойна. Демонстрантите разказаха, че нощта е преминала без напрежение и провокации.

По бул. “Цар Освободител“ вече има пешеходци, а край шатрите на протестиращите са разпънати транспаранти с надпис – “България не е каквато трябва да бъде“.

Придвижването в центъра на столицата и днес ще остане затруднено заради издигнатите трайно блокади.

Движението в района на румънското посолство е нормално след като снощи кръстовището беше блокирано от демонстранти за кратко. Блокадите отново станаха четири, но към настоящи момент са редуцирани до три затворени възлови кръстовища.

Участниците в блокадите заявиха решимостта си да продължават докато не получат исканите от тях оставки – на премиера и на главния прокурор.

Антиправителствените демонстрации продължават и днес. За 19.00 часа е насрочен 38-ия протест.

Същевременно пред лятната резиденция на Ахмед Доган се провежда трети ден „Доган сарай Бийч фестивал“ . Протестното плажуване започва в 11 часа.

Участниците настояват да се премахне металното ограждение от плажа.

Оградата е поставена незаконно на държавна територия, пречи на пълноценното провеждане на фестивала и достъпа до останалата част от плажа, казва организаторът на протестите в Бургас – Асен Бончев.

Той е входирал искане до Община Бургас и областна управа за премахване на заграждението. “Тази ограда няма място там и препречва пътя до останалата част от плажа, така че ще помолим тя да бъде отстранена. Ако не я отстранят, може би пък ние ще я преместим“, казва организаторът пред БНР.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.