Военен самолет кацна по корем в Граф Игнатиево, няма пострадали

Инцидент с военно-тренировъчен самолет е станал в сряда на летището в Граф Игнатиево, информираха от военното министерство. На едномоторната транспортна машина РС-12 (Пилатус) от авиационната група “Враждебна” се наложило да кацне по корем, тъй като при захода за приземяване един от трите колесника не се е отворил и самолетът кацнал без него. Инструкторът и пилотът, когото той е обучавал, са напълно невредими.

Заради случая, полетите на летището са били временно прекратени. Комисия, назначена от военния министър Николай Ненчев, ще разследва защо се е случил инцидентът. Министърът веднага потегли към Граф Игнатиево, където разговаря с двамата пилоти на авариралия самолет. От авиобазата са го уверили, че действията им при кацането, са били изключително адекватни и професионални ниво, затова и инцидентът е минал без по-тежки последствия.

Председателят на комисията полк. Василев пък е уверил, че резултатите от проверката ще бъдат оповестени веднага, след като тя приключи. Самата писта на авиобазата е изправна и полетите могат да продължат.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.