Нова присъда срещу Сидеров и Чуколов – 2 години пробация

Волен Сидеров и Десислав Чуколов бяха осъдени на 2 години пробация за хулигански действия и посегателство над полицаи по време на инцидента пред “клекшопа” на столичния бул. “Раковски” през октомври 2015 година. Освен това по време на пробацията на двамата ще бъдат удържани 25% от заплатите.

Полицаите Крум Цветков и Петър Делин предявиха граждански искове, но съдът не ги допусна.

“По-добре наказание сега, веднага, пък било то и пробация, отколкото един дълъг процес”. Така преди ден главният прокурор Сотир Цацаров коментира сключените между прокуратурата и лидера на “Атака” Волен Сидеров споразумения по извършени от него хулигански действия, за които му бяха повдигнати обвинения.

Това е трета поред присъда “пробация” за лидера на “Атака” и втората за заместника му в рамките на седмица. На 17 март състав на СГС одобри две от споразуменията на Сидеров с прокуратурата – за нахлуването в НАТФИЗ на 23 октомври и за непристойни действия на 17 май 2011 година в Батак, но отхвърли третото споразумение – за инцидента по време на учредяването на 42-ия парламент на 21 май 2013 г., когато лидерът на АТАКА напада журналист от телевизия “Скат”. Тогава Сидеров отправя обиди и заплахи към журналиста, хваща ръцете му и избутва микрофона му, като настоява за извинение за думи на собственика на телевизията – по това време Валери Симеонов, който в момента е съпредседател на Патриотичния фронт. Случаят добива популярност като „Извини се, бе”.

Както вече съобщихме, за изстъпленията си в НАТФИЗ Сидеров и Чуколов бяха осъдени съответно на 9 и 6 месеца пробация и удържане на 13% от заплатите им за периода на пробацията.

За хулиганските действия на Сидеров в Батак съдът осъди Сидеров на 8 месеца пробация и удръжки в размер на 13% от заплатата му.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.