Ал. Йорданов изригна срещу убийците по пътищата

Александър Йорданов, председателят на 36-то Народно събрание, останал в историята с фразата “Днес е един добър ден за българската демокрация”, изригна срещу убийците на пътя. Ден след като самозабравили се пишман-състезатели убиха при незаконна гонка край село Лесидрен двама пешеходци, а други двама са тежко ранени, бившият лидер на Радикалдемократическата партия и дипломат написа обръщение на страницата си във Фейсбук, в което апелира: “Неуважаеми идиоти, простаци и боклуци, спрете!”.

Ето и пълният текст на този апел, чийто висок емоционален градус е напълно обясним заради кървавата жътва, която се наблюдава по пътищата през това лято и неспособността на МВР да овладее ситауцията, въпреки стотиците камери и редуващите се една след друга акции за подобряване на безопасността на движението.

ОБРЪЩЕНИЕ
към идиотите, простаците и боклуците, които карат с несъобразена скорост или без книжки и убиват на пътя

Неуважаеми идиоти, простаци и боклуци, спрете! Всички знаят, че сте идиоти, простаци и боклуци. Не е нужно да убивате деца, за да доказвате това. Останете си пак идиоти, простаци и боклуци, но поне не убивайте. Моля Ви, спрете се! Озаптете се! Мирнете,на задника си седнете, кратуните си проветрете!
Заради Вас идиоти, простаци и боклуци деца си отидоха от живота, майки сложиха черни забрадки. Вие идиоти, простаци и боклуци убивате хора – млади и стари. Защо Ви наричам идиоти, простаци и боклуци? Защото само идиоти, простаци и боклуци не могат да разберат, че човешкият живот е висша ценност и никой няма право да го отнема. А вие, идиоти, простаци и боклуци, правите точно това – отнемате човешки живот.
Неуважаеми идиоти, простаци и боклуци,

Като се обръщам към Вас, оставам с надеждата, че е възможно всеки идиот, простак и боклук, рано или късно да стане човек. Ако това се случи с Вас, обадете ми се. Ще се радвам да се запозная с идиот, простак и боклук станал човек.
——————————————————
Александър Йорданов Александров е български политик и дипломат, литературен историк и критик.
Председател на 36 Народно събрание (1992-1994). Депутат в VІІ Велико народно събрание (1990-1991), в 37-то и 38-то Народно събрание от СДС.
Главен редактор на седмичника за политика и култура „Век 21“ (1990-1998).
Извънреден и пълномощен посланик в Полша (1998-2001), Литва, Латвия и Естония (1999-2001) и в Република Македония (2001-2005).
Почетен председател на Национално движение „България си ти!“

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.