Политолог: На Варна са нужни нови партии с нови лица и идеи

Едва долавям признаци на пълна и всеобхватна решимост, която би довела до повишаване на избирателната активност, така че да се промени настоящото политическо статукво във Варна. Явно е нужно да се направи още нещо за да се възпламени надеждата у хората. Зза да може да се промени настоящата реалност е необходима появата на нови политически сили със съответните техни кандидати, които изповядват качествени и чисти идеи и предлагат решения на проблеми, които варненци искат да чуят и за които ще са сигурни, че ще се случат.

Това заяви политологът Радостин Морфов по Радио Фокус-Варна. Според него референдумът няма да повлияе на политическата активност при изборите на 25 октомври, заради отпадането на по-интересните въпроси. По думите на Морфов, пряката демокрация, колкото и да е най-справедливият политически режим, е трудно приложима в условията на съвременните големи държави, предвид бавното вземане на решения, трудното координиране на множеството мнения на хората и редица други недостатъци.

Представителната демокрация притежава своите силни страни, но в България и особено в град Варна, тя е силно опорочена поради това, че интересите на обществото и тези на управляващите рязко се различават, коментира политологът.

На последните кметски избори във Варна Радостин Морфов участва като кандидат на БСДП.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Този човек има сериозни психични проблеми.Изобщо не може да му се вярва.Не може да говори пред аудитория,сприхав е и се изчервява и тактува с крак,което е много,много неприятно и дразнещо.Въобразил си е,че е годен за политик и няма да се посвини да прескача от партия в партия ,за да постигне тази цел.Чудя се на тези,които му се доверяват.Да се довериш на такъв човек е равно на политическо самоубийство.

Leave a Reply

Your email address will not be published.