ГЕРБ съдят Кутев за клевета, нарекъл ги престъпна шайка

Депутати от ГЕРБ подготвят колективна тъжба и граждански иск срещу Антон Кутев от “Коалиция за България” за клевета, съобщи пред журналисти депутатът Данаил Кирилов от ГЕРБ. Той обясни, че повече от 80 народни представители са се почувствали оклеветени от твърдения на Антон Кутев, че били “престъпна шайка”. Което не е новина, тъй като минути след вота лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи пред репортери точно това – че още днес ПГ на ГЕРБ ще подаде жалба за клевета срещу Антон Кутев, заради казаното от него.

Ето какво точно каза Антон Кутев в сутрешния блок на bTv, правейки връзка между осъдителната присъда от 4 години затвор, постановена от СГС срещу Цветанов и вота на недоверие, внесен от ГЕРБ.

“Вотът на недоверие мина вчера. Самият факт, че действащ депутат, бивш министър на вътрешните работи и шеф на предизборен щаб получава ефективна присъда – това е краят на този вот. Целта на вота е да вкара Борисов и престъпната му шайка обратно на власт”, категоричен бе Кутев.

С което предизвика гнева на Борисов, както и подаването на жалба за клевета.

Депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов обясни, че ще настояват пред съда за по-тежко наказание за Кутев, тъй като деянието му е квалифицирано, а при квалифициран състав наказанието е глоба от 5 до 15 хил. лева и обществено порицание.

Особено настояваме този тип деяния да бъдат порицани, добави депутатът от ГЕРБ.

Всъщност само преди ден лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини Сергей Станишев, че като премиер е работил за организираната престъпност, предавайки на нейни представители деветте секретни доклада, за чието изчезване се води дело.

Преди година, когато избухна скандала с нерегламентираното подслушване от страна на МВР, самия Станишев нарече ръководството на ГЕРБ “организирана престъпна група”

Всичко това – в миналото и днес – доведе до там, че днес на брифинга си президентът Росен Плевнелиев с основание отказа да коментира езика на българските политици, вкл. и от парламентарната трибуна.

1 Comment

  1. Спомнете си публикацията в американското списание през 2009 г. says:

    А за какво го съдят като са точно такива? Това да поискаш 400 000 000 лева от електроразпределителните фирми и да ги получиш, след което да приемаш закони и наредби в угода на тези фирми какво е? Може би правилно е все пак да се наричат мафиоти. Герб е чиста мафия.

Leave a Reply

Your email address will not be published.