Затварят бул. “Брюксел” до октомври

От днес за шест месеца се затваря част от столичния бул. “Брюксел”. До 19 октомври се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки в участък от 400 м по бул. “Брюксел”. Движението ще се извършва двупосочно по временно пътно платно от западната страна на бул. “Брюксел” в същата посока.

Промяната в организацията на движение се налага във връзка с изграждането на пътна връзка за Летище София от бул. “Брюксел” до “Терминал 2”. Очаква се ремонтът да създаде затруднения, защото булевардът е натоварен и е основният маршрут към летището. От Столичната община увериха, че ще бъде осигурено алтернативно преминаване през затворения участък, отбелязва БНТ.

“Хората ще минават през временно изградено локално пътно платно от западната част на затворения участък на бул. “Брюксел”. Отсечката е около 400 м., като ще се минава в по една лента в посока”, каза столичният зам.-кмет по транспорта Евгени Крусев. Шофьорите ще могат да използват и стария път за летището по бул. “Христофор Колумб”. Друг вариант за достъп до аерогарата е с метро или автобус 84.

Зам.-кметът по транспорта на София обясни какво налага участъкът да бъде затворен за 6 месеца: “Затварянето в случая се налага, за да се изгради рампата, тъй като директното трасе от булевард “Брюксел” директно ще стига до “Терминал 2″, а към първия терминал ще се стига по локални платна.” Естакадата е дълга 370 метра и представлява два отделни моста за двете посоки с по 2 платна. Очаква се те да бъдат завършени през октомври.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.