Внимавайте за кого гласувате

Когато една партия на избори получи определен брой гласове, например 1 000, след изборите излиза и казва – 1 000 души подкрепиха нашата платформа, в която е записано това и това. Т.е. гласовете за тази партия се превръщат в неин актив, който тя вече управлява. Това си е неин собствен капитал.
Конкретен пример – през 1997 г коалицията Обединени демократични сили (ОДС) излезе на избори с програма, в която между другото бе записано членство в НАТО. Това членство далеч не беше най-афиширания акцент. След огромна победа с над 50% от гласовете, тази коалиция практически даде началото на преговорите за влизането на България в НАТО. Говоря за технология в случая (не коментирам самото членство) – щом ни подкрепихте, получавате това, за което сте гласували. Да, освен членството в НАТО имаше много други неща в програмата, но и то беше записано в програмата. И след изборите: ето – заповядайте. Ама аз не бях разбрал, казваше някой, че съм гласувал за НАТО! Ами да си разбрал – пишеше го в предизборната програма: избирате нас, значи избирате НАТО.
Сега разбирате ли, приятели, защо е толкова важно да внимаваме за коя партийна програма гласуваме? Ако сте за хомосексуализъм и узаконяване на еднополовите бракове в България тогава коалиция Да, България е вашата бюлетина.
Ако сте против еднополовите бракове, логично е да не гласувате за Да, България, стъпила на хомосексуалната програма на партия ДЕОС, чрез която е регистрирана и самата коалиция Да, България.
Обаче приказки от рода – ама има много хубави неща в програмата на Да, България… Сигурно има, но са в пакет със Содом и Гомор.
Така че внимавайте за кого гласувате, да не ви се налага утре да излизате на демонстрация срещу еднополовите бракове.
Същите тези еднополови бракове, които днес вече сте легализирали със собственото си гласуване. И да се сърдите после – на себе си ще се сърдите.

„Страхът от Господа е начало на мъдростта“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.