Вицепрезидент е синекурна длъжност

Ами като се се замисля (макар че има ли какво толкова тук да мисля), аз също мисля така:

– За президента можем да спорим с добри или лоши думи. Но за вицепрезидентката можем да се обединим като пролетарии от всички страни на политическия спектър – досега вицепрезидентите бяха общо взето незабележими, тази, взета общо бе вредна.

Отново и отново ще си кажа личното мнение – най-измислената, най-ненужната, най-безполезната и най-синекурната длъжност у нас е на вицепрезидента. Измислена някога конкретно за да има някой, който ако Желев излезе извън контрол, да му стъпи на шията (и искаха да вменят това на един червен генерал), тази длъжност няма еквивалент в Европа плюс бившия СССР – от Атлантика и все на изток, на изток, та до Пасифика.

Винаги съм се обръщал към своите студенти за помощ – ако научите някъде в тези толкова много (над 50) държави да има вицепрезидент, кажете ми, моля ви.

Имах възможност да наблюдавам 5 години един вицепрезидент и се убедих, че моето мнение за тази длъжност няма защо да се променя от 1991 г. и досега. Това е глупав и абсурден разход на държавата, който не генерира никакъв приход. А с тази вицепрезидентка дори можахме да се убедим, че длъжността би могла да е и вредна.

А на такова високо ниво вредната длъжност е и опасна.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.