В ход е вътрешна проверка по анонимката срещу прокуратурата

Разпоредена е вътрешна проверка по случая с изтеклата снощи информация, която евентуално е с източник прокуратурата, и тази проверка трябва до края на днешния ден да доведе до конкретен доклад, чиито резултати аз искам на бюрото си. Toва заяви премиерът Марин Райков в началото на днешното заседание на Министерски съвет по повод разпространеното анонимно писмо с остри нападки срещу прокуратурата, съдържащо факсимилета от нейни документи, свързани с акцията срещу печатницата, произвела 350 000 незаконни бюлетини.

Райков съобщи, че тази сутрин се е срещнал спешно с председателя на ДАНС Константин Казаков, от когото е получил уверение, че тези документи не са разпространени от неговата служба.

„Изключително важно е да бъде установено по един безспорен начин от къде и по какъв начин е изтекла тази информация. Недопустимо е изтичането на информация от страна на институции, които са призвани да опазват и спазват законите в държавата. Съзнателно не споменавам конкретни институции. Важно е да стане ясно дали съдържанието на тези документи разкрива някаква информация, която би застрашила хода на досъдебното производство. България е правова държава, има действащи институции", заяви премиерът Райков, цитиран от „Фокус”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.