БГНЕС: Борисов загуби срещу Цацаров във Фейсбук

Какво казват гражданите за главния прокурор и бившия премиер. БГНЕС направи бърз сондаж на коментарите относно скандалите, разтресли България в изборно време. Извадката е от фейсбук страницата на Агенция БГНЕС, която има над 32,4 хил. потребители.

Вчера Сотир Цацаров заяви, че прокуратурата не е национален предател, както и че тя ще поиска имунитета на Цветан Цветанов, след като той положи клетва за народен представител.

Новина, събрала до момента 104 коментара, видяна е от 147 072 потребителя, споделена 102 пъти и "харесана" от 602 души. Но това е само статистика.

Видно е, че Цацаров събира широка подкрепа от ползвателите на мрежата: "Г-н Цацаров, покажете на България, че всичките й граждани са равни пред закона. Влезте в историята като човек, върнал на народа вярата в правосъдието и върховенството на закона", казва потребител. Друг допълва: "Браво Цацаров, ти ми се издигаш в очите с всяка твоя постъпка! Признавам си, мислех те за марионетка в ръцете на управляващите…".

Одобрението е доста голямо, естествено не липсват съмнения и неодобрение: "Хайде да видим да не е всичко само на думи", казва един, а друг допълва: "Иска ми се да вярвам, че най-после се е появил съвестен и неподкупен прокурор"; "Много му вярвате, нищо не е свършил досега!". "Интересно защо до преди няколко месеца замазваха всички сигнали…било за корупция, било за контрабанда, било за търговия с влияние….Уж независими бяха!".

След обвинението на Борисов за 5-6-процентата загуба на гласове заради прокуратурата гражданите казват: "Има ли някой да каже, че царят е гол!". Друг потребител допълва: "За това от "благодарност“, тепърва ще "сътрудничат“ на прокуратурата. Тази компания ГЕРБ сложи най мазното петно на България … ".

И преди да бъдем обвинени в манипулация, твърденията на Борисов и фактът, че след вчерашната среща с животновъди той избяга от журналистите, среща подкрепа и одобрение: "Сега остава да бъде обвинен Бойко Борисов, че сам си е спретнал предизборните компромати… Жалко за наивниците, които повярваха на комунистите и насила им набутват кокала на властта в ръцете…".

Не малко обаче са коментарите за мълчанието на бившия премиер вече трети ден след изборите. "Предизборната кампания свърши, Борисов спечели изборите, но не е ясно като какъв ходи при хората – като депутат от опозицията или като бъдещ министър-председател? Нека излезе и да каже, официалните резултати са факт. Докога ще чакаме?", пита потребител.

Последните коментари от днес задават въпроса "какво значи "група достойни прокурори" и какво "достойно има да си анонимен": "Чудя се кога ГЕРБ ще престанат с простотиите. За всички е ясно, че тези бюлетини са за подмяна на вота. Това е било решено още с проучването на Мира Янева, но … нейсе. …"; "Достойните прокурори" са купените от Боко Тиквата и Цеко Каргофа. Господин Цацаров, какво ги чакате още и не ги приберете. На тия двамата и затвора им е малко. Най-добре да ги предадете на" всенародна любов" без охрана на площада".

 

(БГНЕС)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.