Турските гастарбайтери заформиха огромни опашки по границата

Нови опашки от пътнически и товарни коли са се натрупали на граничните пунктове между Турция и България Капъкуле-Капитан Андреево и Хамзабейли – Лесово, съобщи БНР. Днес свършва ваканцията за Рамазан Байрама и много турски граждани се връщат от чужбина в страната си, поради което има натоварване на граничните пунктове. Автобусните фирми пуснаха допълнителни автобуси за България.

Обратният поток от Турция към България и европейските държави е доста интензивен, тъй като турските гастарбайтери се завръщат от ваканцията. На Капъкуле има над 5-километрова опашка от ТИР-ове, съобщи телевизионният канал Ен Ти Ви. Над 200 ТИР-а чакат на турската територия, за да преминат на българската страна. Очаква се опашката от ТИР-ове до утре вечерта да се изтегли. В Турция пътищата също са се задръстили от коли и автобуси с пътници, които се прибират по домовете си след ваканцията.

Няма проблеми по граничните пунктове в страната на българска територия, съобщи „Фокус”, като се позовава на информация от „Гранична полиция”. Преминаването е нормално, няма технически затруднения.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.