Осман Октай: Пеевски слиза от сцената, дано не го убият

Неслучайно Делян Пеевски излиза от политиката. Сигналът бе даден от Бойко Борисов, който каза, че ако го няма, по-лесно ще партнира с ДПС. Оттогава Пеевски излезе от политическата сцена. Дай Боже поне да оцелее физически. Това заяви по Нова ТВ бившият зам.-председател на ДПС и отцепник от Движението Осман Октай в коментар на информациите, че Пеевски поема целия бизнес на майки си – медиите, “Булгартабак” и т.н. По думите на Октай, в момента обществената тайна става факт, а ние само може да гадаем как така след идването на НДСВ и ДПС на власт, майка му (Ирен Кръстева) придобива такова мощно присъствие във финансово-политическото пространство. Според Октай докога, обаче, Делян Пеевски ще бъде собственик и ще прехвърли тези активи на други посредници е въпрос на време. Бившият заместник на Доган заяви, че е убеден, че един ден това ще се случи.

“Не че хора като Делян Пеевски са голям капацитет. Обикновено и прости цигани, дори олигофрени стават посредници за бизнес сделки. През годините те се използват, докато не се нормализира цялата политическа система. С посредничеството си Пеевски представлява заплаха за много хора и затова той ще бъде изведен от играта”, завърши Октай.

Осман Октай припомни тезата си, че има посредници между основателите на ДПС и модела на управление на Движението в полза на групировки.

“ДПС за съжаление стана партия за реализация на власт и кадруване. В момента, в който някой става дразнител, той бива принуждаван да се оттегли от партията или не дай си Боже да плати с живота си”, каза още Осман Октай.

Той даде пример с оттеглянето на самия Ахмед Доган и идването на Лютви Местан като председател на партията. Друг пример е Ахмед Емин, който плати с живота си, сега е дошъл редът на Делян Пеевски.

Осман Октай прогнозира, че ако следващият дразнител стане Лютви Местан, и той ще бъде изведен.

Свързани публикации

1 Comment

  1. ВЧЕРА ,30 август 2015, пътувах от Истанбул за София с полета в 19.10ч – в самолета беше и агента САВА- бай Лютви Местанчето – шматка се като шугава овца ,”гит гел ” дето викат турчолята !На забележката към стюарда , защо не се съобщава и на български в самолета , той ми отговори ,че бил от КАТАР ! А глупака работи в ТУРСКИ АВИОЛИНИИ ! Стана ми жал за българите в самолета- смачкани от живота- мълчат като Мунчовци !ЛЮТВИ МЕСТАН НЕ СЕ ОБАДИ- НЕ МУ ДРЕМЕ НА ГЮВЕНДИЯТА !ПО ВРЕМЕТО НА СССР У НАС , И ТАНКОВИТЕ ПОДЕЛЕНИЯ СЪС ПОСЛЕДНА ДУМА ВЪОРЪЖЕНИЕ РАКЕТИ ,ТОВА НЕ МОЖЕШЕ ДА СЕ СЛУЧИ ! ————————————————————— БОЙКО КУЛТУРТРЕГЕРА- ДА МАХНЕШ НОВИНИТЕ НА ТУРСКИ ПО РАДИОТО ,ЩОТО СЕ ИЗЛАГАМЕ КАТО ДЪРЖАВА

Leave a Reply

Your email address will not be published.