Трима от февруарските протести: Борисов избяга, монополите останаха

Невъзможно е хора, които са част от статуквото, безкористно да подадат ръка към активни граждани. Независимостта дава право да реагираме при всяко погрешно решение. Това коментираха пред bTv Йоана Иванова, Янко Петров и Дончо Дудев, известни като лицата от февруарските протести година след събитията от 2013 г.

„Свалянето на Бойко Борисов не беше единствената цел. Ден преди оставката той чете исканията ни и обясняваше какво ще направи. Можем само да разсъждаваме защо си подаде оставката”, допълни Дудев. „Най големите протести бяха след оставката – нито една политическа сила не поиска да вземе мандата и да изпълни исканията на гражданите”, допълни той.

„Борисов избяга и затвърди монополите. Нека Орешарски и Фандъкова посочат коя фирма в Европа разпределя загубите от кражбите към лоялните си клиенти”, призова Янко Петров.

„Ние винаги сме се стремили да сме независими и продължаваме да движим каузата си – битката с монополите”, допълни Йоана Иванова. Тримата разказаха, че след протестите са получили няколко предложения за работа и участие в политиката, които са отхвърлили.

Тримата са категорични, че исканията от февруарските протести не са били подменени, а напротив – протестът еволюира. „Поводът беше високите сметки и монополистите, но всичко това беше следствие на политическата система”, посочи Йоана Иванова.

Тримата са били и активни участници в летните протести след назначаването на Делян Пеевски за председател на ДАНС. Те упрекнаха и настоящите управляващи за това, че се страхуват от реформи, въпреки ниския рейтинг на правителството и парламента, който практически няма да пострада от провеждането на болезнени реформи.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.