Борисов нареди на Делян Добрев да пита RWE дали ГЕРБ ги е изгонил

Деляне, свържи се с централата на RWE и поискай писмено да ти отговорят дали ГЕРБ или нашето правителство е изгонило RWE и дали RWE са били съгласни с тия заеми от половин милиард. Това нареди премиерът Бойко Борисов на енергийния министър Делян Добрев преди днешното заседание на МС, предадоха информационните агенции. Борисов издаде тази устна заповед по повод критиките на соцлидера Сергей Станишев, че сегашните управляващи са прогонили стратегически инвеститор от АЕЦ „Белене". "Сутринта се забавлявах истински да слушам Станишев", каза на министрите Борисов.

"Станишев първо казва "Ние в ПЕС, европейските социалисти сме "за" това България да влезе в Шенген, защото е изпълнила всички критерии. В същото време "България и ГЕРБ се провалиха по пътя на Шенген" – в едно изречение казва две биещи се абсолютно невъзможни една с друга тези. Ако европейските социалисти, които той управлява, са "за" България да влезе в Шенген, защото е изпълнила всички критерии и това го е казал ЕП, казала го е и ЕК – как от трибунката му се изкълчва устата в парламента да каже, че това е провал на ГЕРБ", коментира българският премиер.

Премиерът обяви, че амбицията на ГЕРБ е да бие на изборите не само БСП, но и цялата ПЕС. Той се надявал, че като изберат Станишев за лидер на европейските социалисти, ще лъже по-малко, но очакванията му не се оправдали.

Премиерът сподели и своите виждания за свободата на словото у нас. „Ако аз съм журналист, ако каже Станишев, че той е направил магистрала „Люлин", веднага ще му пусна кадър, когато застанах пред планината и казах: „Господа, снимайте какво са направили – 5 км в нивата". Те го имат на камерите, но такъв въпрос няма. Оставят го той да си говори по един час лъжи", възмути се още министър-председателят.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.