Студено време, не пътувайте

Жълт код е обявен за 7 януари в цялата страна заради ниски температури, на места и силен вятър. Кодът е в сила за всичките 28 области, като в 8 от областите ниските температури ще бъдат придружени и от силен вятър.

Това са областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Кърджалийска, Хасковска, Добричка, Варненска и Бургаска.

Над страната ще бъде предимно облачно. През деня превалявания ще има главно в източните райони и в Предбалкана. Ще е ветровито, с умерен до силен вятър, в западната половина от страната от запад-северозапад, а в източната – от север, но до края на деня и в източните райони вятърът ще се ориентира от северозапад.

Минималните температури ще са между -16° и -11°, а максималните -13° и -8°,

уточниха от НИМХ към БАН.  Над планините ще е облачно, с валежи от сняг, в Стара планина и значителни. Ще духа умерен, в масивите от Източна България силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще около -16°, на 2000 метра – -19°.

По Черноморието ще е облачно и с временни прекъсвания ще превалява сняг. Ще духа силен северен вятър, който до края на деня ще се ориентира от северозапад. Ще е студено с максимални температури между -10° и -8°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала. Температурата на морската вода е 4-5°.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.