Стрелецът от Горна баня се предаде

Четвърти опит за атентат срещу Алексей Петров, има ранени

Тази сутрин на полицията е заловила 35-годишния мъж, който снощи се барикадира в къщата си на ул. 670 в столичния квартал “Горна баня” и започна да стреля по прозорците на съседите си и по извикания заради инцидента патрул. Днес мъжът се опитал да скочи от покрива и е паднал върху платнище, опънатото отдолу от пожарникари. Бил е настанен в “Пирогов”, а по-късно ще бъде преместен в МВР-болница. Официално бе съобщено, че е психично болен, като периодично е бил лекуван в болнично заведение. Преди години брат му се е самоубил.

Мъжът беше блокиран в къщата си около десет часа. Стрелял е с газов пистолет, преправен за малокалибрени патрони. Няма пострадали при стрелбата.

В 3.40 часа сутринта мъжът се показа на покрива на къщата си и развя тениска с надпис “България на три морета”.

Безсънна и тежка нощ в софийския квартал “Горна баня”. И за жителите на района, и за полицията. Снощи 35-годишен мъж се барикадира в къща на улица 670 и започна да стреляЕдин от униформените е леко ранен. Няма пострадали при инцидента. Щастливата развръзка на драмата се случи пред телевизионните камери на БНТ.

Един от съседите на мъжа Михаил Митов разкри впечатленията си пред камерата на БНТ: Познавам го като малък, отпреди 30 години, дори си е играл с моите деца. Разбрах, че се е карал със съседите за ограда или за дърво. По улиците съм го срещал, казва ми “Здравей”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.