Станишев: Групата на ГЕРБ е като катун, бродещ из парламента

„Още един провален ден говори за безсилието на ГЕРБ, заради прищевките на един човек – лидерът на парламентарната им група, който се държи като обидено дете в детска градина. Това превръща цялата парламентарна група на ГЕРБ в един катун, който броди из парламента, влиза – излиза, регистрира се – не се регистрира и вдига скандали”.  Така лидерът на БСП Сергей Станишев коментира днешното провалено заседание на парламента. Според Станишев всичко това има само една цел – да се консолидира контролът на Борисов и Цветанов над парламентарната им група и да се запази статуквото в държавата. По думите на лидера на социалистите, тези циркове, които се разиграват, пречат на приемането на много сериозни промени в Закона за обществените поръчки, които при управлението на ГЕРБ са били изцяло контролирани от един тесен техен кръг.

Сергей Станишев изрази мнение, че ГЕРБ трябва да направят избор за собственото си поведение – дали ще стават все по-ненужни за избирателите си, които очакват да се бранят техните интереси, чрез вижданията им в пленарна зала, при разглеждане на закони, като опозиционна парламентарна група, или ще изпаднат в абсолютна безтегловност, защото нито протестиращите ги приемат, нито в парламента правят нещо.

„Вотът на недоверие ще бъде гласуван другата седмица, тъй като дебатите приключиха по него вчера, а ГЕРБ дори от тях избягаха; ще има дебати и гласуване и по искането на оставката на председателя на парламента”, каза още Станишев.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.