Софийският апелативен съд критикува прокуратурата заради САПАРД

 

 

Софийският апелативен съд критикува прокуратурата за бездействие и пропуски в обвинението срещу Марио Николов и Людмил Стойков. Това става ясно от мотивите на съдебния състав, който преди дни оправда напълно двамата бизнесмени и останалите подсъдими по процеса за пране на пари по програма САПАРД, съобщи Дарик радио.

Според съда допуснатите пропуски водят до невъзможност да се установи цялостната картина по процеса. В мотивите си магистратите посочват, че част от доказателствата действително са свързани с обвинението, но много други са произволни, необосновани или касаят само общи твърдения. Както след прочитането на присъдата, така и в мотивите си, съдебният състав заявява, че разделянето на делата срещу бизнесмените на такова за пране на пари и отделно за източването на парите от програма САПАРД е обрекло работата на прокуратурата на неуспех.

Наскоро шефът на ОЛАФ Джовани Кеслер изрази недоумение от факта, че подсъдимите по делото САПАРД у нас са оправдани, а в Германия признати за виновни.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.