Собственикът на “Карат С” е агент Митко

Собственикът на превозваческата фирма "Карат С" Миролюб Столарски е бил агент на ДС със семплия псевдоним Митко.  Това става ясно от проверката на Комисията по досиетата в ръководството на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), чийто резултати са публикувани на страницата на комисията comdos.bg. В сутрешния блок на TV7 членът на комисията Екатерина Бончева обяви, че до Нова година ще излезат и списъците на агентите на ДС сред кредитните милионери. Това стана възможно след като парламентът гласува поправка в закона по предложение на Синята коалиция.

Столарски придоби широка известност миналата седмица с това, че Столичния общински съвет щеше да му изплати по погрешка 3, 3 млн. лева от лихви, вместо 600 хил. лв. заради прекратени отношения. От справките става ясно, че той е вербуван от службите през 1988 година.  От публикуваното на страницата на комисията решение излиза, че  има данни за принадлежност на Столарски към службите и след 10 ноември 1989 година. Собственикът на "Карат С" е проверяван в качеството му на член на Управителния съвет (УС) на КРИБ.

Собственикът на "Арома" Лукан Луканов е бил щатен служител на СГУ на МВР-ДС. Проверяван е в качеството му на член на Управителния съвет на КРИБ. Изпълнителният директор на "Албена" АД Красимир Станев, който е член на УС на КРИБ, е бил агент на ДС с псевдоним Борис.

Собственикът на "Домейн Бойар" Маргарит Тодоров е бил агент на ДС с псевдоним Николов и е проверяван в качеството му на член на УС на организацията. Изпълнителният директор на "Метро Кеш енд Кери" Емилиян Абаджиев е работил за ДС като агент под псевдонима Стефанов.

Комисията по досиетата е установила данни и за Евгений Иванов, който е член на Надзорния съвет на КРИБ. Той е бил щатен служител на Първо главно управление (ПГУ). Иванов е бивш посланик на България към Европейския съюз (1993-1997). Името му е излизало и при предишна проверка на Комисията по досиетата. Бившият посланик в Русия Илиян Василев е бил секретен сътрудник на Първо главно управление, като името му вече е излизало. Комисията по досиетата обявява и името на бившия подуправител на БНБ Пламен Илчев, чието име също вече е излизало.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.