Служители от Пловдив отишли на митинга в защита на Борисов насила

Властта от Пловдив организирано отиде на протестният митинг в защита на премиера в оставка Бойко Борисов в София. Общински служители са били принуждавани насила да ходят на шествие в София в защита на Бойко Борисов. Този сигнал е получен в централата на политическа партия ВМРО-НИЕ в Пловдив, съобщава БТВ.

„Още тази сутрин в 8,30 ч се обадиха служители на общинска фирма „Чистота”, на „Паркове и градини”, които съобщиха, че са принуждавани да заминат на протест в София в подкрепа на Борисов, като са били изправени пред избор или да заминат, или да си напишат молбата за напускане”, разказа секретарят на ВМРО в града Слави Георгиев.

Хората дори са записали номера на автобуса, извозил тази сутрин служители на общинската фирма „Чистота” и на фирма „Паркове и градини”. Управителите отрекоха да са виждали автобуси.

„Над 800 човека са в предприятието, в отпуск са около 15 човека, в болнични от днес нямаме”, уточни управителят на „чистота” Иван Стоянов. Във фирма „Паркове и градини” 32 души са в отпуск и 20 в болнични. Кметът на Пловдив Иван Тотев отрече общината да е празна, по думите му само трима служители били в отпуск.

Проверка на БТВ показа, че десетки служители от всички районни кметства днес са били организирано на протеста в София. В първите редици на протеста дори е забелязан районен кмет, който днес е в отпуск. Областният управител на Пловдив Здравко Димитров, който е и областен лидер на партията, също е бил в София. Справка от областна администрация показва, че няма служители в отпуск и всички се водят на работа.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.