След благоустрояване село остана без улици и тротоари

Жители на ломското село Ковачица се чудят как още и по какъв начин да протестират срещу състоянието на улиците и тротоарите, които фирма оставила след изпълнен проект по поставяне на нов водопровод. Още след първия есенен дъжд, улиците се превърнали в кални реки и хората трудно стигат дори до домовете си, а колите им да затъват в дълбоките коловози по черните пътища, показа в свой репортаж Нова телевизия.

„Зимата ще бъде много тежка. Тук нито ще може да почистим, нито ще можем да минем”, заяви кметът на Ковачица Цветан Аспарухов.


В началото на лятото фирма започнала подмяната на водопроводната мрежа в цялото село по спечелен проект на Община Лом пред Министерство на земеделието. Компанията-изпълнител била задължена да възстанови само улиците, които били асфалтирани преди разкопаването им. Тротоарите и черните пътища, които от години хората покривали с чакъл и натрошен камък, били засипани само със земя.


Кметът на Лом Иво Иванов каза, че е запознат с проблема. По думите му, засега общината може да задели средства само за възстановяване на тротоарите. Иванов обясни обаче, че пари за улиците трябва да се търсят от външни източници.

На снимката: Кметът на Лом Иво Иванов

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.