Радан Кънев подаде оставка

Лидерът на ДСБ и на  „Нова Република“ Радан Кънев подаде оставка и от двата председателски поста, след поражението на проведените в неделя парламентарни избори. Формацията получи едва 2.55% и не успя да влезе в парламента, както се случи с „Реформаторския блок“ и „Да, България“.

“Много е важно българското дясно да бъде единно. Аз, подавайки оставка, ще се извиня на тези 300 000 десни избиратели, които са непредставени в следващия парламент. Подавайки тази оставка ще се извиня на тези 300 хил. души десни избиратели, които са непредставени в следващия парламент, ще поема моя дял от отговорността, че те не бяха заедно и няма да бъдат представени заедно. Знам, че няма да ми простят и ги разбирам, сигурно и аз не бих простил“, каза Радан Кънев на пресконференция в понеделник. Той допълни, че ще остане в политиката, но не уточни под каква форма.

„Нова Република“ трябва да остане в политиката, за да поставя въпроси, които никой не посмя да постави“, допълни още Кънев.

По думите му и партиите от Реформаторския блок и „Да, България“ трябва да направят своя анализ за разделеното дясно.

На въпрос дали се е чул с лидер на „Да, България“ Христо Иванов, Кънев отбеляза, че не изпитва  лична нужда, за да се чува с него. „Затова обаче лидерите подават оставка. За да го няма личното в политиката“, коментира той.

Кънев поздрави победителя в изборите: “ГЕРБ постигнаха голяма победа, но това по никакъв начин не отменя разликите помежду ни“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.