Протестите на българите зад граница се прицелват в олигархията

Демонстрациите на българите, живеещи в чужбина, продължават и на националния празник на Република България – 3 март. Това съобщи от Виена Жулиен Желев, цитиран от "Фокус". Демонстрациите са в подкрепа на хилядите протестиращи в цяла България и този път се обсъжда да са под надслов „Да се освободим от тиранията на олигархията!”. В момента в социалната мрежа се водят дискусии между координаторите на мирните демонстрации в чужбина да се уточнят всички подробности.

До момента е ясно, че българите във Виена, Лондон, Кьолн, Берлин, Дъблин, Париж, Лил, Мадрид и Малага ще се съберат да изкажат своята солидарност. Миналата неделя, сънародниците ни в 14 различни точки на света, излязоха пред посолства и кметства. Тази седмица се присъединяват и нови градове.

В деня, в който България ще отбележи 135 години от Освобождението си, в град Дуисбург (Германия) се организира и „Информационна вечер за актуалната политическа и социална ситуация в България”. Целта на срещата е да се информират немските медии и съответно хората, живеещи в Германия за положението в България.

Очаква се до края на работната седмица, да станат ясни всички подробности за демонстрациите, организирани от сънародниците ни зад граница.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.