Протестиращ опита да се самозапали пред ВСС

Протестиращият Чавдар Янев е направил опит да се самозапали пред сградата на Висшия съдебен съвет, съобщи агенция „Фокус”. Човекът се заля с бензин, но полицаи му попречиха да посегне на живота си и го отведоха в полицейската патрулка. След като разбра за инцидента главният прокурор Сотир Цацаров излезе от сградата на ВСС и отиде в колата, за да разговаря с Янев. След като излезе от полицейската кола Цацаров каза пред журналисти, че в 10.30 часа ще слезе отново, за да разговаря с Чавдар Янев и съпругата му.

Пред сградата на ВСС са се събрали около 50-60 протестиращи с искания за оставка. Те скандират „Мафия” и освиркаха главния прокурор, когато той излезе.

Екип на Спешна медицинска помощ дойде, за да окаже първа помощ на мъжа, след което го откара в болнично заведение. Полицията в района около сградата на ВСС огради с ленти целия тротоар пред входа на сградата, за да не могат протестиращите да влизат в сградата. Заради протестиращите и мерките за сигурност, движението в района е затруднено.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.