ЕК потвърди, че е спряла плащанията по две мерки от ПРСР

МЗХ пусна проектозакон за храните без оценка на въздействието и на тъмно

Плащанията по Програмата за развитие на селските райони в България продължават на регулярна основа, така както са планирани.Такова изявление направи говорителят на ЕК за земеделието и развитие на селските райони Даниел Росарио след постъпили много запитвания за актуалното състояние на Програмата за развитие на селските райони.
Припомняме, че в последните няколко дни от БСП атакуваха правителството с писмо от ЕК по отношение на тази програма, като на два пъти властта организира специално опровержение – пресконференция на ГД „Земеделие” и днес в парламента, когато лично министър Десислава Танева дойде с документи.

От ЕК посочват, че провеждат редовни одити във всички страни членки, за да осигурят правилното управление на европейските фондове.

В текста се заявява, че плащания по две от мерките в момента са прекъснати поради съмнения относно тяхното приложение.
Сумите, за които става въпрос обаче, са много малка част от 2,3 милиарда евро, които България ще получи за развитие на селските райони в настоящия финансов период. Прекъсванията и отлаганията на плащания са временни мерки от превантивен характер, и ако не бъдат открити нередности, отложените суми ще бъдат изплатени на по-късен етап.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.