Продължават протестите срещу областни управители от ДПС

В Пловдив, Пазарджик и Благоевград продължават гражданските протести срещу назначаването на областни управители, излъчени от ДПС, но участниците в протестите стават все по-малобройни.

Осемнайсет души се събраха тази сутрин на протест пред областната управа в Пловдив срещу назначаването на Венцислав Каймаканов за областен управител. Те стартираха подписка против правителството и новия губернатор, съобщи Дарик. Протестиращите носят плакати с текст "Кичук Париж не иска цалапишки фес за околийски" и "Олигархът Гергов – Станишка в Пловдив".

В Пазарджик около 30 души са се събрали през сградата на Областна администрация в в петия ден от протестите срещу назначаването на Иван Йорданов за областен управител, предаде радио „Фокус”. Протестиращите стоят мълчаливо пред входа, като нито един от тях не носи български знамена и плакати. Гражданите са предимно млади хора, някои от тях представители на Младежката организация на БСП в Пазарджик.  Засилено е полицейското присъствие в района, като към момента има около 50 полицаи, част от тях са разположени пред входа на областната управа, а друга част на паркинга до нея.

В Благоевград осми пореден ден на протестни действия събра около 30 граждани пред сградата на Областна администрация. В палатковия лагер, разпънат преди дни пред входа на сградата, дежурят малка част от протестиращите. Недоволните благоевградчани все още са единодушни и категорични в мнението си, че няма да се откажат в действията си до постигане на целта им отстраняването на Муса Пален от поста областен управител. В минали дни имаше опити за блокада на сградата и за нахлуване в нея, но днес протестните действия преминават мирно.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.