Президентът ще разговаря с лидерите на партиите в 42-то НС

Президентът Росен Плевнелиев ще проведе разговори с парламентарно представените политически партии във връзка с датата на провеждането на първото тържествено заседание на 42-рото Народно събрание. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
От 10.00 часа на „Дондуков“ 2 държавният глава ще се срещне последователно с представителите на Политическа партия ГЕРБ, с Българската социалистическа партия, с Движението за права и свободи и с Политическа партия „Атака“. След последните разговори президентът Росен Плевнелиев ще обобщи на брифинг резултатите от срещите с политическите сили.

Президентът Росен Плевнелиев събира на разговори парламентарно представените политически партии. Основна тема е датата на тържественото първо заседание на 42-то Народно събрание, така и сондажи за избора на ръководството на парламента.

От 10.00 часа на "Дондуков" 2 Росен Плевнелиев ще се срещне последователно с представителите на ГЕРБ, на БСП, на ДПС и на "Атака".

След последните разговори президентът Плевнелиев ще обобщи на брифинг резултатите от срещите си с политическите сили.

ГЕРБ вече обяви, че иска касиране на вота. От своя страна Росен Плевнелиев вече нееднократно заяви, че нови избори не са решение, а работещо правителство.

Държавният глава беше категоричен, че проблемите пред които е изправено обществото ни, са ясни и за решението на голяма част от тях може да бъде намерен консенсус. „Всички са съгласни, че ДКЕВР трябва да подобри работата си и да се превърне в ефективен регулатор", даде пример президентът.

На дневен ред са също така реформите в енергетиката и въвеждането на ясни правила за ценообразуването на електроенергията, отбеляза Росен Плевнелиев и призова политическите сили да подкрепят кабинет, който ще пристъпи бързо към решаването на тези проблеми.

Според лидера на БСП – Сергей Станишев, ГЕРБ искат да останат на власт не за да решават проблеми, а за да замитат следи от безобразията на тяхното управление. В същото време посоченият за премиер Пламен Орешарски усилено работи по програма за съставяне на кабинет.

Според председателя на ДПС Лютви Местан българските политици нямат право да работят на принципа „след нас и потоп". "Никой политически лидер няма право да се държи като „късния Кадафи", заяви Местан.

Ще предложим на държавният глава час по-скоро да свика НС. Св. Константин и Елена е добър ден, по православния календар това е 21 май, вторник. За разлика от Бойко Борисов, президентът се опитва да се държи в полза на националния интерес. С тези думи Местан похвали Плевнелиев.

Юнашко доверие не давам на никого, отбеляза лидерът на Атака Волен Сидеров. Нашите 23 гласа ще подкрепят действия и точки и план график – не фигура, ни костюм, ни вратовръзка, допълни лидерът на националистите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.