Първан Симеонов: Изненада е не липсата на кворум, а единодействието ДПС-БСП

Всички се предлагат на Борисов

“Този парламент проявява един от своите потенциални дефекти. Даде се първи голям знак за консолидация на две основни опозиции или въобще на опозицията. Не е толкова интересно поведението на “Атака”, колкото интересен е синхронът между БСП и ДПС, синхрон, който бяхме позабравили”. Така социологът Първан Симеонов коментира по БНР днешното, провалено от липсата на кворум, заседание на Народното събрание. По думите на Първан Симеонов, поведението на ДПС изглежда по-скоро вежливо към ГЕРБ, отколкото към БСП, така че днешната ситуация е по-скоро изолиран случай на фона на цялостния курс на ДПС, който от доста време насам е плавен преход към ГЕРБ.

Според социолога, поведението на ДПС и БСП е предупредително, защото не за първи път виждаме такава лоша дисциплинираност на депутатите.

“Случаят може да не остане изолиран. Но това не е предишният парламент. Сега няма критична нужда от “златен пръст” и затова в управляващата формация просто ще се стегнат редиците занапред”, прогнозира Първан Симеонов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.