Президентът не е имал двустранна среща с Боздаг в Пловдив

По повод на тиражираните през последните дни внушения, прессекретариатът на държавния глава информира, че президентът Росен Плевнелиев не е имал двустранна среща с представител на Република Турция, съответно не е обсъждал теми от двустранните отношения, в това число и имотни въпроси.

Това съобщават от прессекретариата на държавния глава по повод публикации в пресата за среща на президента с турския вицепремиер Бекир Боздаг.

Припомня се, че на 8 август в Пловдив президентът гостува на вечерята-ифтар за Рамазан Байрам по покана на главния мюфтия.

"Присъствието на държавния глава на събитието беше чисто човешки знак на уважение към религиозния празник и традициите на българските граждани с мюсюлманско вероизповедание", се посочва в съобщението. На вечерята-ифтар са участвали чуждестранни гости от Гърция, Косово, Македония и Турция, единствено в качеството си на представители на религиозните общности. Всички развивани тези в публичното пространство, базирани на предположения за разговори и срещи на президента Росен Плевнелиев с някой от участниците във вечерята, са откровени спекулации и не отговарят на истината”, се посочва в съобщението на прессекретариата на президента Плевнелиев.

Снимка: www.president.bg

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.