Парламентът няма да заседава преди петък

По всичко личи, че Народното събрание няма да заседава преди петък тази седмица заради ветото върху актуализацията на бюджета, наложено от президента Росен Плевнелиев. Това се потвърждава и от информацията за предстоящо събиране на така наречената Тристранка.

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще бъде свикан в четвъртък от 10.00 часа, съобщи днес президентът на КТ „Подкрепа” д-р Константин Тренчев. Синдикалистът допълни, че в централата на площад „Гарибалди” вече са получили материалите от Министерски съвет и те са при експертите на конфедерацията, за да се запознаят и да предложат позиция на „Подкрепа” по тях.

Д-р Тренчев уточни, че това, което ще се обсъжда от Национален съвет за тристранно сътрудничество е актуализацията на бюджета.

Предишният опит за свикване на НСТС беше направен от правителството на 23 юли, непосредствено преди актуализацията на бюджета. Тогава д-рТренчеввъзропта, че и това правителство не зачита социалния диалог, тъй като в КТ „Подкрепа” бяха получили покана за участие в „Тристранка” едва няколко часа преди обявения час за начало на заседанието.

Беше направен опит за свикване, а не свикване на Националния съвет за тристранно сътрудничество и ние казахме, че той е нелегитимен, защото не присъстват страни в тази тристранка – синдикати, работодатели, обясни тогава д-р Константин Тренчев.

Сега, както се разбира от думите на президента на КТ „Подкрепа” поканата от Министерски съвет и материалите за НСТС са получени навреме.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.