Премиерът: Неправомерното подслушване е тотално неприемлива практика

Всяко доказателство за подслушване ще срещне изключително силен отговор от моя страна. Това каза министър-председателят Марин Райков по време на гостуването си в предаването „Лице в лице” на bTv.  – „Не мога да не бъда смутен като всеки български гражданин от хипотезата, че може да бъдат подслушвани неправомерни политици, журналисти. Това е тотално неприемлива практика. Дали такава действително има – не мога да се ангажирам”, добави премиерът. Райков съобщи, че вече е говорил с главния секретар на МВР Калин Георгиев, който категорично го уверил, че не съществува такава практика. Премиерът допълни, че иска да види какъв ще бъде резултатът от прокуратурата. По думите му всяко доказателство за незаконно подслушване практика ще срещне изключително силен отговор от негова страна.

Марин Райков коментира и темата за цените на тока.

Различните доставчици трябва в един момент да получат достъп до мрежата на равни основания и да се конкурират. Това е единственият начин да се стигне до падане на цените на електроенергията, каза министър-председателят.

По повод на днешните обиски в ЕРП-тата Райков обясни, че действията на Комисията за защита на конкуренцията са свързани с проверка дали има основание да се подозира, че ЕРП-тата по някакъв начин пристъпват към мерки, които са несъвместими с необходимостта да се осигури достъп на гражданите до различни доставчици. Преди обиските премиерът е бил информиран от председателя на КЗК Петко Николов.

Премиерът съобщи още, че няма да има извънредни великденски пенсии за никого.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.